Meriç Sulaması Projesi’yle tarlalarda modern ve verimli sulamaya geçildi

Edirne’de Modern Sulama Projesi Tarımsal Verimi Artırıyor

Edirne’de çiftçilerin kazançlarını artırmak ve modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak amacıyla hayata geçirilen proje dört yıl önce başladı. Üyüklütatar ve Doyran köylerine iki pompa istasyonu kurularak, Meriç Nehri’nden alınan su tarlalara ulaştırıldı. Proje kapsamında 260 kilometre boru hattı döşendi ve her tarlanın başına su alma noktaları yerleştirildi.

Pompa istasyonlarındaki düzenleme çalışmalarının tamamlanmasıyla binlerce metreküp nehir suyu kapalı sistem sulama yöntemiyle tarım arazilerine ulaştırıldı. Çeltik ekimi için hazırlıklarını tamamlayan üreticiler, çeltik tavalarını suyla doldurarak sulamaya başladılar.

Sulama İmkanı Verimi Artırıyor

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, sulama imkanlarının artmasıyla elde edilen verimdeki artışın önemine değindi. Arabacı, “Sulama imkanları ne kadar çok olursa, tarımsal verim o kadar yüksek olur. Meriç Nehri’nden alınan su modern sulama sistemleriyle tarım arazilerine ulaşacak ve ürünler daha verimli bir şekilde sulanacak. Bu proje sayesinde kentimize ve üreticilerimize hayırlı olsun.” dedi.

Üreticiler Projelerden Memnun

Proje tamamlandığında üreticilerin yüzlerinin güldüğünü aktaran Mustafa İnce, artık tarlalarına daha fazla ürün ekebileceklerini ve kuraklık endişesi olmadan üretim yapabileceklerini belirtti. İnce, “DSİ’nin yeni sulama sistemi ile tarlalarımızı su ile buluşturuyoruz. Bu proje sayesinde birçok avantaj elde edeceğiz. Su debisi belirli bir seviyenin altına düşmediği sürece sulama devam edecek. Geçen sene yaşanan kuraklık ve yer altı suyunun azalması nedeniyle ürün kayıpları yaşanmıştı. Artık su tarlanın hemen başında.” diye konuştu.

Özcan Çetin de tarımsal üretim için suyun önemine vurgu yaparak, proje sayesinde maliyetlerin düşeceğini ve verimde artış sağlanacağını dile getirdi. Çetin, “Geçen yıl sulama sorunu yaşadık ve bu durum verimliliği olumsuz etkiledi. Yeni projemiz sayesinde artık her tarlanın başında su bulunuyor ve bu su nehirden geldiği için belirli bir sıcaklıkta. Yer altı sularının kullanılması durumunda bitkilerin gelişimini etkileyen sorunlar yaşıyorduk. Ayrıca enerji maliyetleri de yüksekti. Bu proje ile maliyetlerimiz büyük ölçüde azalacak.” şeklinde konuştu.

Related Posts

İktidara yakın sendikanın bu eylem planı gündem oldu! Siyah kurdele, yemek yememe…

İktidara yakın sendika HAK-İŞ, gelecek hafta işçilerin siyah kurdele takacağını ve işçilerin yemekhane bulunan iş yerlerinde yemek yememeleri yönünde “eylem” kararı aldığını bildirdi.

Dağdan getirdi, tabağını 50 TL’den satmaya başladı!

Adana’da bunaltıcı şekilde sıcak hava etkisini sürdürürken serinlemek için farklı yöntemlerde deneniyor. Kozan ilçesinde sıcaklığı değerlendiren esnaflardan Yunus Çelik Mersin’den Toros Dağları’nın zirvesinden kar getirdi. Getirdiği kara çeşitli …

Havacılıkta dev hamle: Satış işlemleri başlıyor!

Avrupa havacılığında dev birleşme adımı! Air France-KLM, SAS’ın çoğunluk hissesini almak için işlemlere resmen başladı.

Mevsimden arındırılmış TÜFE verisi yayımlandı

Mevsim etkisinden arındırılmış Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri açıklandı. TÜFE verileri Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 2,04 arttı

Tapu sahipleri dikkat: O kalemlere büyük zam geliyor!

İstanbul’da emlak piyasasını etkileyecek önemli bir değişiklik yaşanıyor. Rayiç bedellerin artışı, hem ev sahiplerini hem de alım satım yapacak yurttaşları yakından ilgilendiriyor. Yeni düzenlemeyle vergiler ve tapu harçları da yükselecek.

Memur-Sen’den ‘yetersizlik’ tepkisi! Refah payı ve ek zam talebi…

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 2025 Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından memur maaşlarında refah payı ve iyileştirme yapılması gerektiğini vurguladı. Yalçın, yaptığı açıklamada, “Enflasyon artış hızı düşse de maaşlardaki …