Yeşil dönüşümden savaş ekonomisine: Volkswagen, Alman ordusu için askeri teçhizat üretmeye hazır

Avrupa’nın En Büyük Otomobil Üreticisinin CEO’su Oliren Blume’dan Önemli Açıklamalar

Avrupa’nın lider otomobil üreticisi olan Volkswagen’ın CEO’su Oliver Blume, henüz potansiyel ortaklarla iletişime geçilmediğini ancak ‘tekliflere bakmaya’ açık olduklarını vurguladı.

Blume, Volkswagen’in askeri ekipman üretmeye açık olup olmadığı sorusuna, “Mevcut jeopolitik durum göz önünde bulundurulduğunda, Almanya ve Avrupa’da doğru kararların alındığını düşünüyorum.” şeklinde yanıtladı. Kendimizi tekrar güvende hissetmek için daha fazla yatırım yapmamız gerektiğini belirten Blume, gelecekte askeri araç üretme olasılığı olduğunu ancak henüz konseptlere bakmadıklarını ifade etti.

Volkswagen Grubu’nun otomotiv sektöründe iddialı olduğunu vurgulayan Blume, “Danışmanlık ve tavsiyelerde bulunmaya her zaman hazırız” dedi.

Telegraph gazetesinin haberine göre, bu açıklamalar, ABD’nin Avrupa’ya desteğini azaltacağına dair endişeler ve Avrupa’da yeniden silahlanma eğilimlerini tetikliyor.

Uzmanlara göre, Almanya’da otomobil ihracatının Kovid-19 öncesi seviyelerinin yarı yarıya düşmesiyle, otomobil fabrikalarının kapasitelerini kullanabileceği ifade ediliyor. Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği verilerine göre, 2019’dan bu yana AB’de satılan yeni otomobil sayısının 15,1 milyondan 10,6 milyona gerilediği belirtiliyor.

Almanya’nın yıllık otomobil ihracatının Çin’in rekabeti yüzünden yarı yarıya azalarak 1,2 milyona gerilediği, Çin’in artık dünyanın en büyük otomobil ihracatçısı konumunda olduğu rapor edildi.

Artan talebe yanıt olarak, Rheinmetall ve KNDS Group gibi büyük üreticiler, otomobil parça fabrikalarını askeri ekipman üretim tesisleri haline getirme sürecine girdi.

Related Posts

Mahfi Eğilmez: Dış ticaretin durumu

Mahfi Eğilmez: Dış ticaretin durumu

CHP’li Barut: “AKP ekonomiyi çökertti, yangın büyüyor”

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, AKP iktidarının büyüttüğü ekonomik ve siyasi kriz sonucu halka açlık, yoksulluk ve sefalet dayatıldığını, yüksek enflasyon ve faizlerin ocakları söndürdüğünü söyledi. Halk kan ağlarken iktidarın çözüm yerine krizi büyüttüğünü aktaran Barut, “Açlık, sefalet ve yoksulluk dayatması sonucu üretim durdu, borçlar ödenmiyor. Bu düzeni değiştireceğiz” dedi.

Doğu Karadeniz’in Türk somonu ihracatı 35,8 milyon doları aştı

Doğu Karadeniz’den ocak-nisan döneminde 35 milyon 850 bin 664 dolarlık Türk somonu ihracatı yapıldı.

TÜİK hanehalkı verilerini açıkladı: Aile yapısındaki değişim gözler önüne serildi!

TÜİK, 2024 yılına ait nüfus ve hanehalkı verilerini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre, Türkiye’deki hanehalkı yapısında önemli değişiklikler yaşandı. Bu değişiklikler, aile yapılarındaki evrim ve yaşam koşullarındaki farklılıkları gözler önüne seriyor.

Tavuk eti üretimi martta arttı

Türkiye genelinde tavuk eti üretimi, martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13 artarak 231 bin 595 tona yükselirken, tavuk yumurtası üretimi yüzde 8,8 azalışla 1 milyar 632 milyon 774 bin adede geriledi.

Asya’da borsalar sallanıyor: Çin’in planı ne? (13 Mayıs 2025)

ABD ve Çin hafta sonu İsviçre’de gerçekleştirilen ticaret müzakereleri sonrasında karşılıklı gümrük vergilerini geçici olarak düşürme konusunda anlaştı. Anlaşma kapsamında 14 Mayıs itibarıyla ABD’nin Çin mallarına uyguladığı gümrük vergilerini 90 …